Αναπάντητη Επιστολή ΠΑΣΥΦΩΣ προς Σύνδεσμο εγκαταστατών ο οποίος κάνει συμφωνίες για λογαριασμό ιδιοκτητών

ΠΡΟΣ:  Σύνδεσμο ΗΛΙΟΣ
Αρ.Πρωτ.: 5
ΘΕΜΑ: Ενέργειες του Σύνδεσμος ΗΛΙΟΣ, ανακοίνωση του της 12ης/5/2014

Αγαπητοί Kύριοι,

Γνωρίζετε ήδη από τα μέσα Μαρτίου ότι οι ιδιοκτήτες οικιακών Φωτοβολταϊκών οργανώνουν το δικό τους σύλλογο τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ, www.oikopv.gr). Είδατε μέλη μας στη Βουλή σε σχετικές συναντήσεις και διαμαρτυρίες προς τους πολιτικούς, όπως στη διαμαρτυρία στις 28/3/2014. Προφανώς είδατε και τα Δελτία Τύπου και Επιστολές μας προς τους βουλευτές.

Γνωρίζετε ότι τα άτομα που στελεχώνουν τον ΠΑΣΥΦΩΣ κινούνται σε όλη την Ελλάδα και κάνουν συναντήσεις και ενημερωτικό έργο. Επίσημες ανακοινώσεις του ΠΑΣΥΦΩΣ αναφέρουν για την προσφυγή του συλλόγου στα δικαστήρια. Από 30/4/2014 υπάρχει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΥΦΩΣ ότι θα προσφύγει με το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Ηλία Κολλύρη, γραφείο που έχει αναλάβει και τους παραγωγούς των Φ/Β πάρκων της Ομοσπονδίας ΠΟΣΠΗΕΦ. Από 7/5/2014 υπάρχει σχετική ανακοίνωση του ως άνω γραφείου. Ως Σύνδεσμος Εγκαταστατών και επιστημόνων μηχανικών του Σύνδεσμος Ήλιος προφανώς ενημερώνεστε.

Γνωρίζουμε και τα δικά σας Δελτία Τύπου, Επιστολές και ενέργειες για την υποστήριξη των συμβάσεων των Φ/Β στέγης. Εκ μέρους των μελών μας – ιδιοκτητών, σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση αυτή.

ΑΛΛΑ, μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα τίποτα άλλο από μέρους σας. Καταρχήν ο ΠΑΣΥΦΩΣ δεν έγινε δέκτης ενός επίσημου καλωσορίσματος από τον ΗΛΙΟΣ. Ουδέποτε λάβαμε μια επίσημη πρόσκληση για ανταλλαγή απόψεων. Εκτιμήσαμε πως σταματήσατε τις σχετικές ενέργειές σας καθώς πλέον δραστηριοποιούνταν ο ΠΑΣΥΦΩΣ αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες από τους ιδιοκτήτες.

ΞΑΦΝΙΚΑ, στις 12/5/2014, ανακοινώσατε κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι μέλη σας και δεν μπορούν να γίνουν μέλη σας, για να οδηγηθούν στο νομικό γραφείο με το οποίο εσείς οι εγκαταστάτες μηχανικοί κλείσατε συμφωνία.

Δηλαδή άλλοι κλείνουν συμφωνία για κάποιους άλλους!!!

Αυτό σημαίνει ότι ο Σύνδεσμος ΗΛΙΟΣ των μελετητών – εγκαταστατών έρχεται 12 ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΥΦΩΣ των ιδιοκτητών να εμπλακεί και να κατευθύνει τους ιδιοκτήτες σε ένα άλλο νομικό γραφείο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από μέρους σας, η κίνηση του ΗΛΙΟΣ μας προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Καταρχήν αυτό προκαλεί διάσπαση δυνάμεων των ιδιοκτητών που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στο νομικό αγώνα και να προκληθεί σύγχυση στην όλη προσπάθεια. Κατά δεύτερον αυτό που κάνει ο Σύνδεσμός σας εκλαμβάνεται αντικειμενικά ως πράξη περιφρονητική για τον ΠΑΣΥΦΩΣ. Φαντάζεστε ο ΠΑΣΥΦΩΣ να εγγράφει αρωγά-μέλη τους μελετητές – εγκαταστάτες (δίχως Φ/Β στέγης), και να κάνουν οι ιδιοκτήτες συμφωνίες γι αυτούς;;; Θέλετε να οδηγήσετε τον ΠΑΣΥΦΩΣ σε ανάλογες ενέργειες;

Η πράξη σας είναι προσβλητική για τον ΠΑΣΥΦΩΣ. Γιατί δεν προσφεύγετε εσείς και για τους παραγωγούς, για τον ΠΟΣΠΗΕΦ;;;

Αυτό που επιχειρείτε είναι πρωτοφανές.

Έχετε δει γεωπόνους να κάνουν σύλλογο μαζί με τους γεωργούς και να τους αντιπροσωπεύουν;;;

Έχετε δει συλλόγους φαρμακοποιών να αντιπροσωπεύουν τους πελάτες ασθενείς τους;;;

Έχετε δει τους συλλόγους των πολιτικών μηχανικών να αντιπροσωπεύουν τους ιδιοκτήτες κατοικιών;;;

Αγαπητοί κ.κ. εγκαταστάτες του ΗΛΙΟΣ. Έχετε την ηθική υποχρέωση να σταματήσετε αυτήν την ανταγωνιστική δράση σας από τη στιγμή που ιδρύθηκε ο ΠΑΣΥΦΩΣ στον οποίο μπορούν να εγγραφούν κανονικά μέλη 42.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι μπορούν να αποφασίζουν δημοκρατικά και μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται. Μην εκθέτετε λοιπόν το Σύνδεσμό σας, ο οποίος έχει άλλους στόχους και προτεραιότητες. Συμβάλλεται και εσείς ορθά στην προσπάθεια των ιδιοκτητών με τον ΠΑΣΥΦΩΣ, και οι ιδιοκτήτες δεν θα το ξεχάσουν.

Με εκτίμηση

Για τους ιδιοκτήτες των Φ/Β Στέγης

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κάτσιος Ιωάννης
Κουρέτας Γεώργιος
Nάκος Φώτιος
Σερέτης Κων/νος
Σώκος Χρήστος

Comments are closed.