Απάντηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτηση του ΠΑΣΥΦΩΣ μέσα από την εκπομπή “Στον Ενικό”

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ:    Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ)

Μετά από σχετική ερώτηση του Μέλους του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) κ. Κώστα Φραγκούλη, στην εκπομπή «Στον Ενικό» και στον τηλεοπτικό Σταθμό STAR, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη ψήφιση του Ν.4254/2014, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας, επεσήμανε: «όπως έχουμε δεσμευτεί, μετά το νοικοκύρεμα στις ΑΠΕ και το μηδενισμό του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, μέσα στο 2015 θα μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε, σε όσες βελτιώσεις χρειάζονται, από πιθανές στρεβλώσεις που υπάρχουν στο σύστημα αποζημιώσεων των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ. Με συγκεκριμένα στοιχεία και με στόχο πάντα τη βιωσιμότητα του συστήματος, θα δοθεί προτεραιότητα στα οικιακά φωτοβολταϊκά, που σύμφωνα με προβλέψεις, η δυνατότητα διόρθωσης μπορεί να φτάσει έως 50% μέσα στο 2016».

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μελετώντας τα αποτελέσματα του ψηφισθέντος νόμου και καταγράφοντας αδυναμίες και αδικίες που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή του, δεσμεύονται για επανεξέταση του θέματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρωθυπουργός, θα αναθέσει στον αρμόδιο Υπουργό να ακούσει τους ενδιαφερόμενους φορείς και να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις, με άξονες την επανεξέταση του ποσοστού περικοπών και την παράταση των συμβολαίων.

συγγρου 340 • αθηνα • 176 73
Τηλεφωνο: 2109444600-1 • Φαξ: 2109444825,
email: [email protected]

 

Comments are closed.