ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης συντάσσεται απολύτως με την διεξοδικά στοιχειοθετημένη θέση κατ΄ουσίαν όλων των λοιπών συλλόγων Α.Π.Ε. της χώρας για την αναγκαιότητα διατήρησης της σχετικώς προσφάτως εισαχθείσας  Χρέωσης Προμηθευτή, η οποία θεσπίσθηκε προς άρση μείζονος προϋφιστάμενης στρέβλωσης προς όφελος των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας η οποία και οδηγούσε στη διαρκή δομική ελλειμματικότητα του ΕΛΑΠΕ. Η εν λόγω χρέωση επελέγη από το νομοθέτη στην προσπάθεια ρυθμιστικά ορθής αποτύπωσης του τιμήματος που οφείλουν να καταβάλουν οι προμηθευτές για την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ. Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, είναι αδιανόητο ο νομοθέτης να προβεί στην κατάργηση διάταξης διά της οποίας, κατά δήλωσή του, αίρεται δομική στρέβλωση ετών, την ύπαρξη της οποίας εκλήθημεν να καλύψουμε μέσω παρανόμων αναδρομικών περικοπών των υποτιθέμενων εγγυημένων τιμών απορρόφησης της παραγόμενης εκ μέρους μας ενέργειας.

Το ΔΣ του
ΠΑΣΥΦΩΣ