Οι ιδιοκτήτες των οικιακών φωτοβολταϊκών στην Λακωνία ζητούν την Πλήρη και Αμεση Αποκατάσταση της Αδικίας

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέλευση του ΠΑΣΥΦΩΣ για το Νομό Λακωνίας , στη Σπάρτη  την Κυριακή 19/04/2015. Παρόντες το 90% των εγγεγραμμένων  μελών  του Συλλόγου. Η κινητοποίηση και ενημέρωση στους συμπολίτες που παρευρέθησαν  προσέθεσαν νέα μέλη στο Σύλλογό μας  . Οι ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών που προσήλθαν στη  συνέλευση,  εκδήλωσαν  έντονα την  αντίθεσή τους στη  μονομερή, δυσβάσταχτη  και άδικη παρέμβαση της Πολιτείας στα Οικιακά ΦΒ με το Νόμο 4254/2014, τον επονομαζόμενο “New Deal”

Ουσιαστικά όμως  πρόκειται για New Trap ( Νέα Παγίδα). Μια παγίδα,  όπου  42,000 οικογένειες εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Πολιτεία και την βοήθησαν να υλοποιήσει στη χώρα μας, τον στόχο για παραγωγή καθαρής ενέργειας. Όμως, αντί για  τήρηση των υπογεγραμμένων συμβάσεων λαμβάνουν τη μονομερή και  άδικη  τροποποίηση  των συμβάσεών τους .

Στη συνέλευση έγινε  παρουσίαση των θέσεων του Συλλόγου από τα μέλη του   Διοικητικού Συμβουλίου, Φραγκούλη Κώστα και  Νταλάκα Γιώργο, για τις διοικητικές νομικές και πολιτικές δράσεις του Συλλόγου . Εγινε εκτενής αναφορά γιατί  η παρέμβαση της Πολιτείας με το Νόμο 4254/2014 είναι Αδικη, Αντισυνταγματική, Ενάντια στη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αντιοικονομική και Αντιεπιστημονική. Αναλυτικά αναφέρθηκαν οι θεμελιώδεις αιτίες που δημιούργησαν και συνεχίσουν να δημιουργούν τον πρόβλημα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ (i.e ανεπάρκεια σχεδιασμού και υλοποίησης ανάπτυξης ΦΒ από την προηγούμενη ηγεσία ΥΠΕΚΑ/ ΡΑΕ, στρεβλώσεις στον υπολογισμό Οριακής Τιμής Συστήματος – ΟΤΣ, παρουσία στον Ειδικό Λογαριασμό της μεγάλης ΣΗΘΥΑ με φωτογραφικές υπουργικές αποφάσεις,  Τροπολογίες Σκάνδαλο, της τελευταίας στιγμής πριν τις πρόσφατες εκλογές του 2015)

 Τα μέλη μας ενημερώθηκαν επίσης  αναλυτικά  για τις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, όπως αυτές διατυπώθηκαν προς τον ΠΑΣΥΦΩΣ,  καθώς και όλων των άλλων κομμάτων και φορέων. (δείτε εδώ: http://www.oikopv.gr/synopsi-diloseon-theseon-kommaton-vouleuton/#more-1307)

   Στη Συνέλευση έγινε ενημέρωση  και για την πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ με το νέο Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, κ Λαφαζάνη .

  Επίσης έγινε ενημέρωση για όλες τις Νομικές ενέργειες του Συλλόγου μέχρι στιγμής (i.e εξώδικα, μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο, Ασφαλιστικά μέτρα, κατάθεση όλων  των Αγωγών μέχρι τέλος Μαϊου)

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ  συνεχίζει τον Πολιτικό και Νομικό αγώνα του για την Πλήρη και Αμεση Αποκατάσταση της Αδικίας στα Οικιακά ΦΒ.

Εκλέχθηκαν εκπρόσωποι σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΥΦΩΣ, και έγιναν πρεσβευτές του αγώνα για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των οικιακών Φ/Β. Στον αγώνα αυτό κανένας δεν περισσεύει και καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικιακών ΦΒ να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΠΑΣΥΦΩΣ για την :

Πλήρη και Αμεση Αποκατάσταση της Αδικίας στα Οικιακά ΦΒ.

Προτρέπουμε τα μέλη μας  και όλους τους φίλους,  να επικοινωνούν  με τους  Εκπροσώπους  ΠΑΣΥΦΩΣ  Νομού Λακωνίας, που  είναι :

ΤΑΚΤΙΚΟΣ:

     ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ, ΣΠΑΡΤΗ ,  κιν:  6974 705 416

[email protected]

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ :

    ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δήμος ΕΥΡΩΤΑ κιν:  6944 625 386

    ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ,ΝΕΑΠΟΛΗ κιν:  6944 439 142

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ , 690 65 42 932  (6-10 μμ)

Comments are closed.