Δήλωση του υποψηφίου βουλευτή Β’ Πειραιά των ΑΝΕΛ κ.Δημήτρη Καμμένου για την μεγάλη αδικία εις βάρος 42.000 νοικοκυριών με φ/β στέγης

Δελτίο τύπου 18/09/2015

Κατά τη διάρκεια της κρίσης χιλιάδες συμπολίτες μας αν και δεν ήταν επενδυτές ή επιχειρηματίες, με προτροπή της ίδιας της Πολιτείας αλλά και της ΕΕ που στήριζε τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών μάλιστα έλαβε δάνεια ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ καθότι ο εξοπλισμός ήταν ιδιαίτερα ακριβός έχοντας ως κίνητρο τις εγγυημένες τιμές πώλησης κιλοβατώρας, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, σε βάθος 25 ετών για να γίνει απόσβεση αλλά και για να συμπληρώνεται εν μέσω κρίσης το ετήσιο εισόδημα των νοικοκυριών με περίπου 3.000 – 5.000 ευρώ ετησίως.

Σύντομα ωστόσο, οι ελπίδες των πολιτών εξανεμίστηκαν όταν με το Νόμο 4254 η αρχικά εγγυημένη τιμή του παραγόμενου ρεύματος μειώθηκε άδικα και αντισυνταγματικά έως και 40% ενώ καταργήθηκε και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών από την ίδια την Κυβέρνηση που πριν χρόνια τους προέτρεπε να επενδύσουν.


Παραλείψεις του ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ οδήγησαν στον τερματισμό του Ειδικού Προγράμματος για τις Στέγες από το 2013 αντί το 2019 όπως αναμενόταν επιτρέποντας στο σύστημα την είσοδο τεράστιων ποσοτήτων MW μεγάλων πάρκων που κυριολεκτικά εξίσωσε τα μικρά φ/β στέγης με αυτά των πάρκων με τεράστιες οικονομικές συνέπειες!

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν ότι βρίσκονται δίπλα σε όσους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και υποφέρουν από δυσβάσταχτες οικονομικές ζημίες εξαιτίας της κατάφωρα άδικης παρέμβασης της τότε Κυβέρνησης του 2014 σε υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Πέρα από την ανυπολόγιστη οικονομική ζημία όσων επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά τίθεται και θέμα τόσο Ηθικής όσο και Αξιοπιστίας της ίδιας της Πολιτείας. Γι’ αυτό το λόγο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αιτούνται την άρση της απάτης που συνεχίζει να υφίσταται μέχρι σήμερα και την αποκατάσταση της πολιτειακής αδικίας, που αγγίζει τα όρια της παρανομίας, με την άμεση ισχύ των συμβάσεων των πολιτών όπως αυτές είχαν καθοριστεί πριν τον Νόμο 4254/2014 και την επαναφορά της τιμής αλλά και της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που θα επιτρέψει τη σταθερή και σταδιακή απόσβεση της επένδυσης.

Τέλος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων έστησαν την παραπάνω πλεκτάνη με στόχο να παραπλανήσουν αλλά και να πλήξουν το κοινό καθότι η ατιμωρησία τους θα οδηγήσει σύντομα σε νέα φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών.

Πηγές:
http://anexartitoiellines.gr/parl_press_more.php?post_id=2272

https://www.facebook.com/porta2porta/posts/529010343914617

Comments are closed.