ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αξιότιμα μέλη
Με το παρόν θέλουμε να σας πληροφορήσουμε πως η νέα διοίκηση του συλλόγου ΠΑΣΥΦΩΣ, έχει αποφασίσει να προβαίνει σε ενημερώσεις των μελών του, κυρίως για τις  δικαστικές εξελίξεις στις αγωγές που έχουν κατατεθεί από τον δικηγόρο μας, λόγω της ζημιάς που έχουμε υποστεί όλοι μας εκ της  αναδρομικής αναπροσαρμογής των συμβατικών  τιμών μας,  κύριος  λόγος  για τον οποίο συστάθηκε αυτός ο σύλλογος, όχι  όμως και μοναδικός.

Ως γνωστόν, η  κατά το παρελθόν έτος μακρά αποχή των δικηγόρων, δημιούργησε ιδιαίτερη καθυστέρηση στην εξέλιξη της δικαστικής μας συνέχειας, με αποτέλεσμα η εκδίκαση όλων των αγωγών να γίνει εντός τους έτους 2017.

Πρέπει να σημειώσουμε πως  ένα ποσοστό περί 14% των  μελών μας δεν έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που είχαν εξ αρχής ζητηθεί από τον δικηγόρο μας, έγγραφα απαραίτητα για την κατάθεση της αγωγής τους.  Για τον σκοπό αυτό  η γραμματέας του συλλόγου  κα Νάκου έχει λάβει εντολή ώστε να αποστείλει είτε e mail στον προσωπικό τους λογαριασμό, είτε να προσπαθήσει να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ώστε να διευθετηθεί το θέμα αυτό  το συντομότερο δυνατόν,  προς όφελος όλων  των μελών μας ανεξαιρέτως. Όσοι έχετε λοιπόν πρόβλημα στα έγγραφά σας,  να αναμένετε ε μειλ ή τηλέφωνο από την κα Νάκου.

Επίσης θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως με το νέο δικονομικό κώδικα  αλλάζουν κάποια πράγματα όσον αφορά τον χρόνο εκδίκασης και τον τρόπο εκδίκασης.   Το θετικό είναι πως οι καταθέσεις των αγωγών στα αστικά δικαστήρια εκδικάζονται σε περίπου 3 μήνες και οι αποφάσεις αναμένονται εντός εξαμήνου περίπου από την εκδίκαση,  πλην όμως η γνωστή σε όλους μας ακροαματική διαδικασία στην έδρα με την ένορκη εξέταση μαρτύρων, έχει πλέον καταργηθεί.

Περαιτέρω ακολουθεί ενημέρωση για τα δικαστικά θέματα που έχουν έλθει σε γνώση του ΔΣ και σας τα κοινοποιούμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε πως.

  • Έχουν κατατεθεί όλες οι αγωγές των μελών μας των οποίων ο φάκελος ήταν πλήρης, ακόμη και εκείνες που αφορούν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, οι οποίες αναμένεται να εκδικαστούν τον Νοέμβριο με τη νέα τακτική διαδικασία του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ήτοι με την κατάθεση εγγράφων (χωρίς ακροαματική διαδικασία και εξέταση μάρτυρα).
  • Από τις ήδη κατατεθείσες και συζητηθείσες αγωγές μας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν εκδοθεί οι εξής αποφάσεις:

Α) Δύο αποφάσεις απορριπτικές, η μία το έτος 2016 (επί της πρώτης συζητηθείσας αγωγής μας) η δε δεύτερη από 30-5-2017 απόφαση (αφορούσα ομαδική αγωγή με ημερομηνία εκδίκασης 10/2/17) επίσης απορριπτική. Το κείμενο της δεύτερης απόφασης είναι ακόμη σε επίπεδο σχεδίου και δεν μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη αντίγραφο για να δούμε τους λόγους της απόρριψης.

Β) Η από 30-6-2017 απόφαση (αφορούσα ομαδική αγωγή 25/1/17) παραπεμπτική στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, Ο δικηγόρος μας θα καταθέσει άμεσα κλήση για προσδιορισμό της υπόθεσης στο δικαστήριο αυτό, προκειμένου και αυτή να εκδικαστεί Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2017.

Ως προς τις λοιπές δίκες αναμένονται οι αποφάσεις τους.

Επίσης σας γνωρίζουμε πως υπάρχει απόφαση να στραφούμε πλέον και στα διοικητικά δικαστήρια  με την κατάθεση ομαδικών αγωγών. Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση ως προς τις νομικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, όσο και το κόστος αυτών.

Αγαπητά μέλη,   θεωρητικά,   οι περισσότεροι τουλάχιστον από εμάς, γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο δρόμος που θα πορευόμασταν έκρυβε πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Είναι δεδομένο ότι η απαραίτητη δικαίωσή μας στα δικαστήρια απαιτεί υπομονή και επιμονή από την πλευρά  όλων μας, Η μη συνέχιση των δικαστικών διεκδικήσεών μας και η όποια αδιαφορία μας,  μπορεί να επιφέρει μη επιθυμητές καταστάσεις σε όλους ανεξαιρέτως.

Κρίνεται επιβεβλημένη συνεπώς η συνοχή του συλλόγου μας, η υπομονή και επιμονή στο σκοπό μας και η εμπιστοσύνη στα μέλη του Δ.Σ., που πραγματικά επιθυμούν και παλεύουν για το καλό του συλλόγου και μόνο και χωρίς καμία προσωπική επιδίωξη. Διότι όσο είμαστε ενωμένοι, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε σε όλους τους τομείς..

Κατανοητό είναι πως η διαχείριση αυτού του μεγάλου συλλόγου, και τα σοβαρά θέματα που διαχειρίζεται,   έχει ένα ικανό διαχειριστικό κόστος,  καθότι απαιτεί ενισχυμένη  γραμματειακή υποστήριξη και έρευνα.   Πρέπει δε να σημειώσουμε πως τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργάζονται  πολλές ώρες την ημέρα για το καλό όλων μας αμισθί, παρά τις οικογενειακές, επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις που έχουν.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας και σας υπενθυμίζουμε, την ετήσια υποχρέωση απόδοσης της συνδρομής σας,  των 10,00 ευρώ ανά φ/β σύστημα, με την σχετική κατάθεση στο λογαριασμό του συλλόγου, καθότι πέραν των άλλων,  οι αγωγές όλων μας  είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου έχουν διαχειριστικό  κόστος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάθεση του ποσού των 10,00 ευρώ θα πρέπει να γίνεται στον λογαριασμό ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6213-135718-667, ΙΒΑΝ: GR38 0171 2130 0062 1313 5718 667, Δικαιούχος: ΠΑΣΥΦΩΣ με αιτιολογία κατάθεσης: ΑΦΜ του μέλους του Συλλόγου/ Επώνυμο – Όνομα του μέλους του Συλλόγου. Διευκρινίζουμε ότι τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλες τράπεζες βαρύνουν τα μέλη μας, και τούτο διότι αν παρακρατηθούν από την ήδη μικρή ετήσια συνδρομή των 10,00 ευρώ, δεν απομένει παρά ελάχιστο ποσό για το σύλλογο. Για αυτό καλό θα είναι η κατάθεσή σας να γίνεται μόνο μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η γραμματέας του συλλόγου μας κ. Νάκου Παναγιώτα θα λείψει με νόμιμη καλοκαιρινή άδεια από 7-8-2017 έως 18-8-2017, ενώ και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. θα απουσιάζουν τον μήνα Αύγουστο. Για οποιαδήποτε απορία σας ή αίτημά σας θα επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ομάδας μας στο facebook, αλλά και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο e-mail:  [email protected].

Καλό καλοκαίρι σε όλους,

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. ΠΑΣΥΦΩΣ

Comments are closed.