Ενημέρωση για συνάντηση ΠΑΣΥΦΩΣ με Γ.Γ ΥΠΕΚΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης ΠΑΣΥΦΩΣ, με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κύριο Μαθιουδάκη και το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού ΠΕΚΑ, παρουσία του νομικού μας συμβούλου κ. Ηλία Κολλύρη ο οποίος μας υποστήριξε δυναμικά.

Στη συνάντηση, από πλευράς ΠΑΣΥΦΩΣ τονίστηκαν οι Νομικές και Τεχνικές αδυναμίες καθώς και τα Ουσιώδη λάθη του νέου νόμου. Επίσης τέθηκε και τεκμηριώθηκε επαρκώς η απόλυτη κι επείγουσα ανάγκη να επανέλθουν οι συμβάσεις των 42.000 ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών, στην, προ του τελευταίου νόμου (αρχική), κατάσταση κυρίως λόγω μη υπαιτιότητας μας για το ΈΛΛΕΙΜΜΑ του ειδικού λογαριασμού αλλά και της φύσης του κοινωνικού χαρακτήρα του ειδικού προγράμματος για τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Ταυτόχρονα παραδόθηκε επιστολή με τις περίπου 3300 υπογραφές τόσο στον υπουργό κύριο Μανιάτη, όσο και στον υφυπουργό κύριο Παπαγεωργίου αλλά και το γενικό γραμματέα κύριο Μαθιουδάκη.

Ο κος Μαθιουδάκης παραδέχτηκε το άδικο της ρύθμισης, δυστυχώς όμως μας αντιμετώπισε ισοπεδωτικά ως μικροεπενδυτές και όχι ως διακριτή ομάδα, δηλαδή ως νοικοκυριά με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Επιπλέον δήλωσε ότι δεν έχει καμιά ένδειξη πρόθεσης από πλευράς υπουργείου για διόρθωσή της άδικης αυτής ρύθμισης. Η όλη συζήτηση διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε μισή ώρα.

Η παρουσία μας ήταν Δυναμική και Ουσιαστική. Συνεχίζουμε τον ατομικό και συλλογικό μας αγώνα. Σαν σύλλογος παραμένουμε ακομμάτιστοι. Τιμωρούμε στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα κόμματα που υπερψήφισαν την τόσο άδικη για όλους εμάς ρύθμιση.

Συνεχίζουμε μαζικά τις προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια ενισχύοντας το Δικαστικό Αγώνα, μέσω της συμμετοχής μας σε αυτόν αλλά κι ενημερώνοντας με τη σειρά μας όποιον μπορούμε.

Προγραμματίζουμε άμεσες συναντήσεις με τους εκπροσώπους ενέργειας όλων των υπολοίπων κομμάτων, με σκοπό τη σωστή κι ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους καθώς και την εξεύρεση δίκαιης και ολοκληρωμένης λύσης από την πιθανή επόμενη συγκυβέρνηση που θα προκύψει. Προγραμματίζουμε επίσης την ανάδειξη του θέματος μέσω των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.

Ο αγώνας μας μόλις ξεκίνησε και θα δοθεί μέχρι τέλους σε κάθε επίπεδο.

Comments are closed.