ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αξιότιμα μέλη,

Σας ενημερώνουμε πως ανατέθηκε ήδη η  σχετική εντολή του συλλόγου μας στην δικηγορική εταιρεία «Μεταξάς και Συνεργάτες» για την εκπόνηση της σχετικής αποζημιωτικής αγωγής των μελών μας στα διοικητικά πρωτοδικεία και το εν συνεχεία αίτημά μας για πιλοτική δίκη στο ΣΤΕ.

Για τη συμμετοχή εκάστου μέλους στις αγωγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία απαιτείται η άμεση κατάθεση του ποσού των 50,00 ευρώ ως προκαταβολής στον λογαριασμό του συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς: 6213-135718-667, ΙΒΑΝ: GR38 0171 2130 0062 1313 5718 667, Δικαιούχος: ΠΑΣΥΦΩΣ έως τις 31-1-2018. Στην κατάθεση αυτή θα αναγράφεται ως αιτιολογία «ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΑΦΜ εκάστου μέλους. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνεται μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς και όχι από άλλη τράπεζα, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση κόστους τουλάχιστον 4,00 ευρώ στην συναλλαγή, που θα μειώσει ανάλογα το κατατεθειμένο ποσό.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής εκάστου μέλους σε όλες τις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες και υψηλά δικαστικά έξοδα και ΦΠΑ για την εκπροσώπηση από την ανωτέρω δικηγορική εταιρεία, κατά την κατάθεση της σχετικής αγωγής, συζήτησή της και έκδοση απόφασης στα διοικητικά πρωτοδικεία, κατάθεση αιτήσεως πιλοτικής δίκης στο ΣτΕ και εφόσον η τελευταία αυτή γίνει δεκτή, η αμοιβή συζήτησης της υπόθεσης στο ΣτΕ, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μελών που θα συμμετάσχουν, με μάξιμουμ ποσό κατ΄ άτομο το ποσό των 206,00 ευρώ, ποσό που θα μειώνεται προοδευτικά, όσο αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων μελών. Προς τούτο είναι αναγκαία η συμμετοχή όσων των δυνατόν περισσοτέρων από εμάς και για την μείωση του κόστους συμμετοχής κατ΄ άτομο, αλλά κυρίως γιατί όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κατά την υποβολή του αιτήματός μας για πιλοτική δίκη στο ΣτΕ και θετική έκβαση αυτού.

Εφ’ όσον υπάρχουν στην ίδια οικογένεια 2 κάτοχοι οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος, με την επίδειξη  σχετικού εγγράφου (στην έννοια της οικογένειας περιλαμβάνονται, γονείς, παιδιά και σύζυγος) θα πληρωθεί μόνο για τον ένα εκ των δύο το τελικό κόστος.

Άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου θα ενημερωθούν τα μέλη για το υπόλοιπο της καταβολής,  για να προχωρήσει η κατάθεση της αγωγή τους. Με την εξόφληση του συνολικού ποσού, όπως αυτό θα διαμορφωθεί με βάση τον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν, ως ανωτέρω αναφέραμε, και μόνον τότε θα γίνεται η κατάθεση της σχετικής αγωγής. Ως εκ τούτου παρακαλείστε να ενημερώνεστε τακτικά από το site του συλλόγου μας www.oikopv.gr για τους ακριβείς χρόνους.

Αφού κατατεθούν τα δικόγραφα των αγωγών μας στα διοικητικά πρωτοδικεία θα ακολουθήσει αίτημα για πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την ίδια δικηγορική εταιρεία και εφόσον αυτό γίνει δεκτό συζήτηση της υπόθεσής μας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Δεδομένου πως τα χρονικά περιθώρια για ενέργειες μας στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της μονομερούς και βλαπτικής για τα συμφέροντά μας μείωσης της υπογεγραμμένης εγγυημένης τιμής κιλοβατώρας εκπνέουν σύντομα, με την πάροδο πενταετίας από τον νόμο που επέβαλε τις μειώσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τυχόν απόφαση μέλους να μην συμμετέχει στις διοικητικές αγωγές σημαίνει αυτόματα και την εξαίρεσή του από όποια θετική απόφαση υπάρξει στο μέλλον για όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν.

Σας καλούμε, λοιπόν, ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στην κοινή μας προσπάθεια για την τελική μας δικαίωση έναντι της αδικίας που το κράτος παράνομα και αδικαιολόγητα μας επέφερε.

 

ΑΘΗΝΑ 22-1-2018

ΤΟ Δ.Σ. ΠΑΣΥΦΩΣ

Comments are closed.