Οι ιδιοκτήτες των οικιακών φωτοβολταϊκών στην Μεσσηνία λένε όχι στο… New Trap

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέλευση του ΠΑΣΥΦΩΣ για το Νομό Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα το Σάββατο 01/11/2014. Ο μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών που προσήρθε στη  συνέλευση  εκδήλωσε με έντονο τρόπο την αγανάκτηση του για τις πράξεις του ΥΠΕΚΑ και της Πολιτείας στο συγκεκριμένο  θέμα καθώς και την αντίθεσή του στο περιβόητο “New Deal”  που κάθε άλλο παρά συμφωνία είναι.

Ουσιαστικά πρόκειται για New Trap (Νέα Παγίδα). Μια παγίδα, όπου 42,000 οικογένειες εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Πολιτεία και τη βοήθησαν να υλοποιήσει τη χώρα μας το στόχο για παραγωγή καθαρής ενέργειας. Όμως, αντί για τήρηση των υπογεγραμμένων λαμβάνουν τη μονομερή και τόσο άδικη τροποποίηση των συμβάσεών τους.


Στη συνέλευση έγινε  παρουσίαση των θέσεων του Συλλόγου από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο κ Πετράκος Θανάσης, Υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας, ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος του για το συγκεκριμένο θέμα και γενικότερα για το χώρο της ενέργειας.  Ο κ Πετράκος δήλωσε ότι πρόσθεση του κόμματός του είναι  να επαναφέρει τις συμβάσεις στην αρχική τους κατάσταση, εφ’ όσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Επεσήμανε τις στρεβλώσεις που οδήγησαν στο έλλειμμα τον ειδικό λογαριασμό, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άρει αυτές τις στρεβλώσεις  και δήλωσε ότι τα Οικιακά ΦΒ χρήζουν ειδικής και ξεχωριστής αντιμετώπισης.

SAM_0584

Ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΑΣΥΦΩΣ, Δρ. Ηλίας Κολλύρης, αναλυτικά και τεκμηριωμένα παρουσίασε τη Νομική στρατηγική που ακολουθείται μέχρι στιγμής (Εξώδικα σε ΥΠΕΚΑ, ΡΑΕ , ΔΕΗ) καθώς και σε αυτή που θ’ ακολουθηθεί (Μηνύσεις, Αγωγές και Ασφαλιστικά μέτρα) από εδώ και πέρα.  Ο κ Κολλύρης  απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των παρευρισκομένων.

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ  θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα και Νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του τόσο εντός Ελλάδος όσο και στην Ευρώπη ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

SAM_0582

Εκλέχθηκαν εκπρόσωποι σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΥΦΩΣ, και έγιναν πρεσβευτές του αγώνα για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των οικιακών Φ/Β. Στον αγώνα αυτό κανένας δεν περισσεύει και καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικιακών ΦΒ να συστρατευτούν στον ΠΑΣΥΦΩΣ για να δικαιωθεί τα αίτημα μας για  ισχύ των συμβάσεών μας  με τους όρους που υπογράψαμε αρχικά.

Εκ μέρους του ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον τους και τη ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που είχαμε.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ Πετράκο, υπεύθυνο Τομέα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Μεσσηνίας,  για την παρουσία του στη Συνέλευση καθώς και για την τοποθέτησή του στα θέματα που μας αφορούν.

Στα παρακάτω video μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

Ομιλία και Θέσεις ΠΑΣΥΦΩΣ  από κ. Γιώργο Νταλάκα, Πρόεδρο  ΔΣ  ΠΑΣΥΦΩΣ

Ομιλία και Θέσεις από κ Πετράκο, υπεύθυνο Τομέα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία Νομικού Συμβούλου ΠΑΣΥΦΩΣ, κ Ηλία Κολλύρη

Συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις μελών μας από κ Πετράκο

 

 

Comments are closed.