Συνάντηση ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ με κ. Σκουρλέτη Πάνο, εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ

Το ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ συναντήθηκε χθες, 03/09/2015, με τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, πρώην Υπουργό ΥΠΑΠΕΝ και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ: Γιώργος Νταλάκας Πρόεδρος, Θανάσης Ράσιος Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Θηραίος Ταμίας, Κώστας Φραγκούλης Έφορος.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις και τα επιχειρήματα του ΠΑΣΥΦΩΣ, ενάντια στο κούρεμα των τιμών και στην κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που προκάλεσε ο Νόμος 4254/2014.

Αναλύθηκαν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν την Άδικη και Αντισυνταγματική πράξη και επισημάνθηκαν τα προκαλούμενα προβλήματα σε χιλιάδες νοικοκυριά, όπως και η επιτακτική ανάγκη επίλυσης.

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ ζήτησε την Αμεση και Πλήρη Αποκατάσταση της Αδικίας (επαναφορά τιμής και τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στα προ του Νόμου 4254/2014 δεδομένα) στα ΦΒ Στέγης / Οικιακά ΦΒ.

Ο κ. Σκουρλέτης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε την ιδιαιτερότητα του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταικών Στέγης, αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών οικιακών Φ/Β για την ανάγκη άμεσης και πλήρους αποκατάστασης της Αδικίας, καθώς και τη σημασία στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας των Οικιακών Φ/Β.

ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ

Το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  συγκεκριμένα αναφέρει:

03/09/2015

Συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης με τον πρώην Υπουργό ΥΠΑΠΕΝ και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των οικιακών φωτοβολταϊκών εξέθεσαν τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μείωση της εγγυημένης τιμής του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος για τις οικιακές εγκαταστάσεις με τον ν.4254/2014 ενώ ενισχύθηκε προνομιακή πριμοδότηση των μεγάλων εταιρειών εμπορευματοπαραγωγής ρεύματος.

Ο κ. Σκουρλέτης θεώρησε δίκαιο το αίτημα των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης. Στα πλαίσια του σχεδιασμού και υλοποίησης μιας Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής που εγγράφεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ενίσχυση των οικιακών Φ/Β είναι απολύτως συμβατή και αναγκαία, διαμορφώνοντας μια ευρεία κοινωνική βάση αυτοπαραγωγής Η.Ε. μικρής κλίμακας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 03/09/2015 »

Πηγή: http://www.syriza.gr/article/id/62236/.html#.VeicgaMVipo

Comments are closed.