Συνάντηση ΠΑΣΥΦΩΣ με κ. Ρήγα Παναγιώτη, Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ, στις 03 Φεβρουαρίου 2016

Την  Τετάρτη , 03 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ με τον Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ , κ Ρήγα Παναγιώτη.  Στη συνάντηση συμμετείχαν και αρμόδιοι συνεργάτες από τον ΣΥΡΙΖΑ,   σχετικοί με το  χειρισμό  ενεργειακών θεμάτων.

Το ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ εκπροσώπησαν οι κκ Νταλάκας Γιώργος (Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ)  και Θηραίος Μιχάλης (Ταμίας ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ).

Στη συνάντηση, από το ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ, παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και  γεγονότα που αφορούν την Αδικία εις βάρος των Φωτοβολταικών Στέγης / Οικιακά ΦΒ.  Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα και  επιχειρήματα   που τεκμηριώνουν τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην ανατροπή των υπογεγραμμένων συμβάσεων με τη ΔΕΗ (κούρεμα τιμών μέχρι και 42%, κατάργηση τιμαριθμικής αναπροσαρμογής)  καθώς και γιατί αυτό που έγινε είναι Αδικο, Αντισυνταγματικό  και δεν αρμόζει σε Πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της  να συνεχίζει την  Αδικη αντιμετώπιση  των Οικιακών ΦΒ.

Το ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ  κατέθεσε γραπτώς   και δύο (2) εμπεριστατωμένες  μελέτες. Η μία τεκμηριώνει  με επιστημονικά δεδομένα και μεθοδολογία  γιατί αυτό που έγινε είναι Αδικο και Αντιεπιστημονικό (τεχικά και οικονομικά). Η δεύτερη τεκμηριώνει με  αναλυτικά στοιχεία και προτάσεις   για το πως μπορεί να θεραπευθεί η Αδικία, πως μπορεί να βρεθεί λύση.

Ο κ Ρήγας, Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ, διέθεσε άφθονο χρόνο για ν’ ακούσει όλα μας τα επιχειρήματα και στοιχεία.  Δέχτηκε ότι έχει γίνει Αδικία και πρέπει να βρεθεί λύση.  Ομως, όπως είπε, θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα δεδομένα του όλου ενεργειακού χώρου καθώς και τα οικονομικά του.

Ο κ Ρήγας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κομματικός φορέας,  θα μελετήσει τις προτάσεις  που καταθέσαμε, θα συζητήσει με αρμόδιους φορείς και θα μας απαντήσει εντός των επομένων  ημερών σχετικά με τις θέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ για το αν και πως μπορεί να αποκατασταθεί η Αδικία  στα Φωτοβολταικά Στέγης / Οικιακά ΦΒ.

ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ

Comments are closed.