Συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ με κ.Οικονομίδη, Σύμβουλο του Υπουργού κ.Σκουρλέτη

Την Τρίτη 03/11/2015, έγινε συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ με κ. Οικονομίδη, Σύμβουλο του Υπουργού κ. Σκουρλέτη.

Από πλευράς ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ συμμετείχαν oι: Γιώργος Νταλάκας, Μιχάλης Θηραίος, Κώστας Φραγκούλης.

Τα κύρια σημεία που μας είπε ο κ. Οικονομίδης ήταν:

«Για το παρελθόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Είναι πολύ δύσκολο να διορθώσουμε πράγματα καθότι δεχόμαστε πιέσεις και από άλλους φορείς. Το μελετάμε. Πάντως, αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν την άποψη ότι τα Οικιακά ΦΒ είναι ιδιαιτέρως ευνοημένα.

Έρχονται αλλαγές στο ενεργειακό πεδίο και νέα μοντέλα λειτουργίας της αγοράς σχετικά με τιμές, ταρίφες κλπ. Δεν μπορώ να σας πω ότι δεν θα πειράξει και τα ήδη υφιστάμενα.

Θα μεταφέρω στον υπουργό το αίτημά σας για συνάντηση. Όμως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθωθεί το παρελθόν».

Συμπεράσματα:

1. Άρνηση συζήτησης για την αδικία του παρελθόντος.

2. Φαινεται να μην θέλουν να καταλάβουν τι γίνεται ή να έχουν όρεξη να «σπάσουν αυγά» με τα μεγαλοσυμφέροντα. Πάνε για μία από τα ίδια με την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής.

Ως ΠΑΣΥΦΩΣ απαντάμε ότι κύριοι δεν μπορείτε να παραβιάζεται συμβάσεις, δεν μπορείτε να χτυπάτε τους μικρομεσαίους με 30% και 40% μειώσεις και να σφυρίζετε αδιάφορα. Δεν μπορείτε να μας εξαπατάτε τόσο απροκάλυπτα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να λέτε ότι εδώ πρόκειται για μεγάλη αδικία, και λίγες ημέρες μετά να μην θέλετε καν να μας συναντήσετε. Είμαστε 170.000 κόσμος και δεν θα το αφήσουμε έτσι, ο ΠΑΣΥΦΩΣ θα γίνει μπελάς σας μέχρι να λύσετε το ζήτημα.

Συνάντηση στα δικαστήρια στις 19 Νοεμβρίου.

Η πολυπληθέστερη δίκη πολιτών εναντίον του κράτους τους, θα γίνει στην Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ξεκινά στις 19/11/2015 από τον ΠΑΣΥΦΩΣ και θα έχουμε συνέχεια.

Comments are closed.