Τα πάντα για τα φωτοβολταϊκά στέγης: Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ (newsit.gr)

Ο Κωνσταντίνος Φραγκούλης πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr μιλά για τα φωτοβολταϊκά στέγης, ως εναλλακτική λύση στο ακριβό κόστος ενέργειας και λύνει όλες τις απορίες.  

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο κόστος αγοράς και τοποθέτησης, τις επιδοτήσεις και τα τραπεζικά δάνεια, αλλά και στις παγίδες που κρύβει η τοποθέτησή τους σε στέγες ή ταράτσες και στα οφέλη της επένδυσης.  

Ειδικά για το κόστος αγοράς ο κ. Φραγκούλης ανέφερε ότι οι τιμές στα πάνελς είναι ακριβότερες σε σχέση με το 2010, ωστόσο είναι πιο εξελιγμένα καθώς παράγουν και στη συννεφιά. 

Χονδρικά το κόστος κυμαίνεται στα 1.500 με 2.000 ευρώ ανά κιλοβάτ, ενώ στο κόστος κατασκευής πρέπει να συνυπολογίζονται και τα έξοδα επισκευής στη στέγη ή την ταράτσα, καθώς είναι απαραίτητη η μόνωση αλλά και η πιστοποίηση για τα όρια αντοχής της στέγης.

Πηγή:  https://www.newsit.gr/oikonomia/synenteykseis/ta-panta-gia-ta-fotovoltaika-stegis-synenteyksi-me-ton-proedro-tis-pa-sy-fo-s/3646732/?fbclid=IwAR07s31OPQavy5571w6COvRZXJIBVPZtMFpTo8pd36rf6ItkBXNALkiF-1I

 

Comments are closed.