Τις πταίει;

του Κωνσταντίνου Φραγκούλη, προέδρου ΠΑΣΥΦΩΣ

Παρακολουθώντας τελευταία τα τεκταινόμενα από τα μέλη και μη του συλλόγου μας , θέλω να σας αναφέρω συγκεκριμένα πράγματα για τον ν.3759\20.

Η έκτακτη εισφορά 6% στις ΑΠΕ και στο πετρέλαιο κίνησης είχε γίνει γνωστή μετά από μια διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ του τότε ΔΣ του ΠΑΣΥΦΩΣ και του υπουργείου ενέργειας, με παρόντες τον υπουργό κύριο Κωστή Χατζηδάκη, τη γενική γραμματέα κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου και διάφορους διευθυντές και συμβούλους του υπουργείου.

Αμέσως  ,  τότε το  ΔΣ αποφάσισε και έστειλε email σε όλα τα μέλη του συλλόγου επισυνάπτοντας και υπόδειγμα διαμαρτυρίας, ούτως ώστε τροποποιώντας  το όπως ήθελε ο καθένας, να σταλεί σαν διαμαρτυρία στο προσωπικό email του κυρίου Κωστή Χατζηδάκη. Επιπλέον είχαμε συστήσει στους εκπροσώπους και στα μέλη του ΠΑΣΥΦΩΣ να διαμαρτύρονται, κατά ομάδες,  προ πάντων στους κυβερνητικούς βουλευτές και να ενημερώνουν όλους τους υπόλοιπους. Το αποτέλεσμα πενιχρό, περίπου το 1\100 των μελών. Αντιθέτως το ΔΣ ενέργησε μέσω βουλευτών και συζητήθηκαν  επερωτήσεις .

Όταν ήρθε ο 1ος λογαριασμός της ΔΕΗ  Νοέμβριος /21 με τη περικοπή 6% ο σύλλογος ενήργησε ανάλογα, όπως παραπάνω περιγράφεται. Αλαλούμ στο facebook ωστόσο, έγινε τώρα που η περικοπή ειναι γεγονός και όχι τότε που το κάναμε για να πιέσουμε να  εξαιρεθούμε όπως και το 2016.

Πεποίθηση μου είναι, ότι δεν μας αρμόζει αυτή η συμπεριφορά.

Σημειώνω δε, ότι τα μέλη του ΔΣ εργάζονται 365 μέρες το χρόνο, 24\24ωρο, χωρίς γραμματεία επί 9 μήνες, προσπαθώντας να ανταποκριθούν σε όλα.

Για να πετύχει ο σύλλογος την αποστολή του, όπως πολλές φορές έχω επισημάνει, θέλει δυνατό ταμείο, ΔΣ πλαισιωμένο από νομικούς, τεχνικούς και οικονομικούς συμβούλους και δημοσιογράφο.

Σσ.1) Μαζική συμμετοχή στο σύλλογο. Σηκωθείτε από τον καναπέ!

Σσ.2) Καταθέστε τη καταστατική σας υποχρέωση-συνδρομή σας. Είναι λυπηρό, από τη μια, να χρωστάτε από 10-80 ευρώ και να έχετε τις απαιτήσεις που έχετε.

Σσ.3) Στο κεφάλι σας υπάρχει ένας ακούραστος εργάτης, το φωτοβολταϊκό σας. Προστατεύστε το. Έχει ακόμα ζωή για άλλα 22 χρόνια.

Σσ.4) Ο σύλλογος ασχολήθηκε με την ασφάλιση με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Σσ.5) Ο σύλλογος θα ασχοληθεί με τη συντήρηση και θέλει να σας εκπαιδεύσει για το σύστημα που υπάρχει στη στέγη σας, γιατί τα φορτία είναι μεγάλα και οι κίνδυνοι το ίδιο.

Σς.6) Έχω αρχίσει διαδικτυακές  μέσω της πλατφόρμας google meet  με τα μέλη των νομών στέλνοντας τον σύνδεσμο αλλά η συμμετοχή είναι μικρή .

Σσ.7) Το ΔΣ θα διαμαρτυρηθεί δικαστικά για όλα τα  ταμιακώς ενεργά μέλη του, καταθέτοντας  προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια( έκτακτη εισφορά 6% ν.4759/20).

Φιλικά

Comments are closed.