Υπουργείο Περιβάλλοντος: «Δίκαια και Σαφή» τα αιτήματα των Οικιακών ΦΒ, αλλά…

Στις  28/3/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ με τον ΓΓ ΥΠΑΠΕΝ, κ Βερροιόπουλο σχετικά με την Αποκατάσταση της Αδικίας στα ΦΒ Στέγης / Οικιακά ΦΒ καθώς και για το σχέδιο εγκατάστασης νέων ΑΠΕ που πρόσφατα ήταν υπό διαβούλευση από το ΥΠΑΠΕΝ.

Το ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ ανάφερε στον ΓΓ ΥΠΑΠΕΝ κ Βερροιόπουλο, ότι για να επανέλθει η Αξιοπιστία και η Εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία, απαράβατη και αναγκαία προϋπόθεση είναι να αποκατασταθεί η Αδικία σε βάρος 42.000 νοικοκυριών με Οικιακά ΦΒ. Διαφορετικά, δεν μπορεί να αναμένεται καλλιέργεια «επενδυτικού κλίματος». Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι στην πλάτη «κορόιδων και θυμάτων» μπορούν να δομηθούν νέα πλαίσια και να γίνουν νέες ΑΠΕ. «Δυστυχώς ή ευτυχώς» η ιστορία δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο…!

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ δήλωσε ότι ο αγώνας για την Αποκατάσταση της Αδικίας στα 42.000 νοικοκυριά με Οικιακό ΦΒ εξελίσσεται δυστυχώς, για τη σχέση κράτους – πολίτη, στα δικαστήρια, όπου πάνω από 5000 νοικοκυριά έως τώρα, έχουν καταθέσει αγωγές κατά της ΔΕΗ. Συνεπώς νέα σχέδια, όπου θα ευνοούν τη συγκέντρωση του χώρου της ενέργειας σε πολύ λίγα χέρια, και μάλιστα με δημόσια επιχορήγηση, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και θα ελπίζαμε ούτε και την τωρινή Κυβέρνηση.

Ο  ΓΓ ΥΠΑΠΕΝ κ Βερροιόπουλος θεωρεί ότι τα αιτήματα των Οικιακών ΦΒ είναι «Δίκαια και Σαφή», αλλά, ο Ειδικός Λογαριασμός είναι προβληματικός υπό τις παρούσες συνθήκες και θα εμφανίσει έλλειμμα στο τέλος του χρόνου. Από την άλλη όμως το ΥΠΑΠΕΝ ετοιμάζει πρόγραμμα για την εγκατάσταση νέων ΑΠΕ, κυρίως πάρκων ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών. Το πώς συμβαδίζουν το έλλειμα με τη νέα εγκατάσταση προκαλεί πράγματι απορία.

ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Comments are closed.