Ήρθε η ώρα να πάμε το ζήτημα των Φ/Β στέγης στον πρωθυπουργό

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΠΑΣΥΦΩΣ και του φωτοβολταϊκού στέγης

Ήρθε η ώρα να πάμε το ζήτημα στον πρωθυπουργό.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κωφεύει απέναντι σε χιλιάδες πολίτες.

Όλοι να βοηθήσουμε στο διπλασιασμό των υπογραφών που συλλέγει ο συλλογός μας. Να δείξουμε ότι το Φ/Β στέγης υποστηρίζει και υποστηρίζεται από την ελληνική οικογένεια.

Επισκέψου την ιστοσελίδα http://www.oikopv.gr/epistoli-pros-prothypoyrgo/ και συμπλήρωσε ονοματεπώνυμο στα αντίστοιχα πεδία.

Πέρα από τις νομικές ενέργειες, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με την υποστήριξη περίπου 2.000 μελών μας, ο ΠΑΣΥΦΩΣ αδιάκοπα επιδιώκει το διάλογο με την κυβέρνηση για την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης είμαστε σε μια μετα-μνημονιακή περίοδο και οι περικοπές αποκαθίστανται και μάλιστα γίνονται και κάποιες παροχές. Μήπως άραγε η κυβέρνηση θα έπρεπε να ξεκινήσει πρωτίστως και μεταξύ άλλων, από την περίπτωση των παραβιασθέντων υπογεγραμμένων συμβάσεων με τους πολίτες, και μάλιστα με εντελώς άδικο και ατεκμηρίωτο τρόπο, όπως είναι η περίπτωση των χιλιάδων ιδιοκτητών μικρών Φ/Β στέγης;;;

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ άπλωσε το χέρι με τεκμηριωμένο τρόπο μέσω ειδικής μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για τα Φ/Β στέγης. Έχουμε συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους υπουργούς από την αρχή πρόκλησης της αδικίας. Στις 17/1/2017 έγινε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη (http://www.oikopv.gr/synantisi-me-ypourgo-k-stathaki-12-1-17/).

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε στις 7/7/2018 στη Θεσσαλονίκη με τον Αναπλ. Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλο, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για αδικία (http://www.oikopv.gr/synantisi-pasyfos-ypen-anpl-ypourgo-sok-famello/).

Ταυτόχρονα αποστείλαμε δύο έγγραφα μαζί με τη Μελέτη του ΕΜΠ στην αρμόδια Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εναλλακτικών Καυσίμων του ΥΠΕΝ με κοινοποίηση στον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη και στον κ. Φάμελλο (http://www.oikopv.gr/epistoli-pasyfos-pros-armodio-tmima-ypen/).

Απάντηση καμιά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κωφεύει απέναντι σε χιλιάδες πολίτες. Αδίκησε και ξέχασε τις ανακοινώσεις του για τις εγγυημένες τιμές και αυτά που το ίδιο θεσμοθέτησε. Παγίδευσε τους πολίτες και μετά αναίρεσε. Την αδικία προκάλεσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνέχισε, αν και προεκλογικά διαφώνησε, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μάλιστα σήμερα που δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, καθότι ο Ειδικός Λογαριασμός για τις ΑΠΕ αποκαταστάθηκε και επιπλέον εγκαθίστανται νέα Φ/Β πάρκα. Ωστόσο το ΥΠΕΝ «μπλοκάρει» κάθε τι αφορά το μικρό Φ/Β στέγης των μικρομεσαίων πολιτών.

Ήρθε η ώρα να πάμε το ζήτημα στον πρωθυπουργό.  Ο σύλλογός μας ξεκίνησε επί κυβερνήσεως Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και μέχρι και σήμερα συνεχίζει, επί Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) τη συλλογή υπογραφών. Έχουν συγκεντρωθεί 14.804 υπογραφές, είναι ανάγκη αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σοβαρά:

  • όλοι λοιπόν να στηρίξουμε την προσπάθεια συλλογής υπογραφών,
  • ενημερώστε την οικογένειά σας και τους φίλους σας για την αδικία, ότι σήμερα πολλά Φ/Β στέγης αμείβονται λιγότερο από πάρκα και ότι η κυβέρνηση έβαλε ταφόπλακα σε ότι αφορά το Φ/Β στέγης,
  • γράψτε το όνομά τους, εφόσον συμφωνούν στη λίστα, έτσι ώστε να φτάσει η φωνή της αδικίας στον πρωθυπουργό.

Comments are closed.