ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αξιότιμο μέλος,

Κατόπιν σχετικών ερωτήσεων που δεχθήκαμε από μέλη μας αυτές τις ημέρες, σας ενημερώνουμε πως   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ την Προκαταβολή ύψους 50 ευρώ και τα έγγραφα για την συμμετοχή σας στις νομικές ενέργειες μέσω του συλλόγου ΠΑΣΥΦΩΣ για τα διοικητικά δικαστήρια και ΣΤΕ.   Λόγω της αυξημένης συμμετοχής και ενδιαφέροντος των μελών, το ανώτατο όριο της τιμής έχει ήδη κατέβει στα 186 ευρώ, για τις νομικές ενέργειες στα διοικητικά δικαστήρια –ΣΤΕ , όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις από 19/1 και 29/1/18 ανακοινώσεις μας.

Η κατάθεση γίνεται στον λογαριασμό του συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς: 6213-135718-667, ΙΒΑΝ: GR38 0171 2130 0062 1313 5718 667, Δικαιούχος: ΠΑΣΥΦΩΣ. Στην κατάθεση αυτή θα αναγράφεται ως αιτιολογία «ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΑΦΜ εκάστου μέλους. ( Η κατάθεση θα πρέπει να γίνεται μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς και όχι από άλλη τράπεζα, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση κόστους τουλάχιστον 4,00 ευρώ στην συναλλαγή, που θα μειώσει ανάλογα το κατατεθειμένο ποσό)

Εφόσον έχετε προβεί σε κατάθεση της προκαταβολής   άμεσα ή και σύντομα, εντός των επομένων ημερών παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε με ε μειλ στο [email protected], τα εξής στοιχεία και έγγραφα:

1)   Συμπληρώνετε τα στοιχεία για κάθε μέλος – κάτοχο φωτοβολταϊκού στέγης όπως τα ζητά το δικηγορικό γραφείο.    (Μεγάλη προσοχή στην ορθότητα των στοιχείων που αποστέλλονται! )

 • ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, όνομα Πατέρα, όνομα Μητέρας
 • Δ/νση κατοικίας
 • Ταχυδρομικός Κώδικας
 • ΑΦΜ
 • ΔΟΥ
 • Δ/νση εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού στέγης

 

2) Εν συνεχεία σκανάρετε και επισυνάπτετε τα κάτωθι έγγραφα:

 • Σύμβαση Συμψηφισμού με την ΔΕΗ   (μεγάλη προσοχή να μη λείπουν σελίδες όταν το στέλνετε. Το δικηγορικό γραφείο δεν μπορεί να το προωθήσει στα δικαστήρια και θα πρέπει να το ξαναστείλετε, οπότε θα καθυστερήσει το θέμα σας).
 • Ένα εκκαθαριστικό λογαριασμό ΔΕΗ έως τέλος 2013   (με την συμβατική τιμή).
 • Ένα εκκαθαριστικό λογαριασμό ΔΕΗ από τέλος 2014 (με τη τελική κουρεμένη τιμή)
 • Εφ΄ όσον υπάρχει δάνειο για το φ/β, την δανειακή σύμβαση και ένα μηνιαίο ενημερωτικό της τραπέζης.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και μόνο για την περίπτωση που υπάρχει και δεύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα στην ίδια οικογένεια (δηλαδή οι σύζυγοι μεταξύ τους ή γονιός και ένα παιδί που συγκατοικεί με τους γονείς).

ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ  γενικές ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  των μελών και οι  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Περαιτέρω προς διευκόλυνση όλων μας, λόγου του όγκου των τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε έχουμε συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό κοινών ερωτήσεων και δίδουμε τις σχετικές απαντήσεις.

Παρακαλούμε όλους όπως επισκέπτεστε συχνά το site www.oikopv.gr όπου αναρτούμε ενημερώσεις και διαβάσετε το παρόν με προσοχή, διότι το πιθανότερο είναι να βρείτε εδώ την απάντηση που σας αφορά, και έτσι απαλλάσσεστε από την αναμονή στο τηλέφωνο (δεδομένου πως τις τελευταίες ημέρες οι κλήσεις είναι ασταμάτητες).

Ως εκ τούτου απαντούμε πως:

 • Η κατάθεση της προκαταβολής και των δικαιολογητικών για την συμμετοχή των ταμειακά ενήμερων μελών στα Διοικητικά Δικαστήρια συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμα και μέχρι να λάβετε νεότερη ενημέρωση μας .
 1.  Η αποστολή των δικαιολογητικών γίνεται μόνο στον λογαριασμό [email protected] και σε καμιά περίπτωση και σε άλλον λογαριασμό του ΠΑΣΥΦΩΣ..
 2. Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας να επιβεβαιώσετε την παραλαβή τους μα η αποστολή σε περισσότερους λογ/σμους emails έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, διότι προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στον σωστό έλεγχο. Αν υπάρχει θέμα, μόλις ολοκληρώσουμε τους ελέγχους θα ενημερωθείτε ο κάθε ένας χωριστά, πέραν της ανάρτησης που θα γίνει στο excel αρχείο του www.oikopv.gr
 3. Η αποστολή των δικαιολογητικών στο ε μειλ, να έχει ως θέμα: «ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ του κατόχου του φωτοβολταϊκού – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ» . Για διευκόλυνση των εργασιών μας, και ταχύτερης δικής σας εξυπηρέτησης, όπως προείπαμε η αποστολή θα πρέπει να γίνεται μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  κι όχι σε άλλη και να αποστέλλονται σε μια συγκεντρωτική αποστολή και όχι τμηματικά. (Ακόμα κι αν στείλετε πχ την απόδειξη μέχρι να συγκεντρώσετε τα έγγραφα, επί της ουσίας δεν κερδίζετε χρόνο, αφού ο φάκελός σας δεν θα χαρακτηριστεί πλήρης πριν την παραλαβή όλων των απαραίτητων εγγράφων. Σημ: Αυτό αφορά αποστολές από εδώ και πέρα και όχι παρελθούσες, όσοι δηλ. έστειλαν ήδη… ).
 4.  Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα αναρτηθεί στη σελίδα www.oikopv.gr ενημερωτικό αρχείο excel το οποίο θα αναφέρει αναλυτικά κατ΄άτομο την πληρότητα του φακέλου ή πιθανές ελλείψεις δικαιολογητικών όπως και το ποσό κατάθεσης προκαταβολής ή εξόφλησης και το τυχόν υπόλοιπο των συνδρομών σας.
 5. Η αποστολή του Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης αφορά μόνο στις περιπτώσεις όπου υπάρχει δεύτερο φ/β είτε μεταξύ συζύγων είτε μεταξύ γονέως και τέκνου ώστε να αποδειχθεί η μεταξύ τους συγγένεια.
 6.  Η αποστολή των δικαιολογητικών γίνεται αυστηρά μόνο μέσω ηλεκτρονικών αρχείων. Τα μέλη που δεν έχουν τις σχετικές γνώσεις ή και τη τεχνολογική υποδομή (scanner), μπορούν να απευθυνθούν είτε στα φωτοτυπικά καταστήματα, είτε στα βιβλιοπωλεία, στα οποία πηγαίνουν για να φωτοτυπήσουν τα δικαιολογητικά τους και  να ζητήσουν αντί για φωτοτυπία να τους σκανάρουν τα δικαιολογητικά και να τα στείλουν στο email του [email protected].
 7.  Ο λόγος που ζητούνται εκ νέου η Σύμβαση Συμψηφισμού και οι δύο εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ένας πριν το κούρεμα (έως τέλος του 2013 και ένας μετά από τέλος του 2014 και εντός του 2015) είναι διότι τα δικαιολογητικά που αποστείλατε κατά την εγγραφή σας κατατέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις αρχικές μας αγωγές. Επίσης το δικηγορικό γραφείο τα θέλει σκαναρισμένα   για την διευκόλυνση των ελέγχων και δημιουργίας ηλεκτρονικών φακέλων των μελών, αλλά και της επισύναψης των λογαριασμών της ΔΕΗ αυτούσιων στην αγωγή κάθε μέλους.
 8. Η επιλογή του νέου δικηγορικού γραφείου έγινε με βάση την εξειδίκευση και εμπειρία του Δρ. Αντωνίου Μεταξά στον τομέα της ενέργειας και του επιστημονικού κύρους ως καθηγητή Ευρωπαϊκού (Ενωσιακού δικαίου) στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στα πλαίσια της επιλογής του δικηγορικού γραφείου, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι πως βάσει και σχετικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Γενική Συνέλευση, το παρόν ΔΣ επιζητούσε ενισχυμένη νομική υποστήριξη με τη συνεργασία των δύο δικηγορικών γραφείων (Ηλ.Κολλύρη και Μεταξά & συνεργάτες), πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση σε ποσοστό 80% περίπου και προς τούτο ενημερώθηκαν τα εν λόγω δικηγορικά γραφεία. Πλην όμως ο κ. Κολλύρης αποφάσισε να μην συμμετέχει τελικά, μας ενημέρωσε δε πως θα κάνει κάποιες αγωγές στα διοικητικά δικαστήρια για λίγους μόνο, φίλους και γνωστούς, διακόπτοντας τη συνεργασία του με το σύλλογό μας.

 Σχετικά με την πορεία της αγωγής σας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, την απόφαση που σας αφορά και την συνδρομή σας μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:  (Η  σχετική λίστα επικαιροποιειται τακτικά ).

 1.  http://www.oikopv.gr/files/14_6_Excel-gia-enimerosh-melwn-dikastikwn-energeiwn.xlsx
 2. Εφιστούμε την προσοχή σας να ελέγχετε ότι έχετε καταγράψει ΕΠΩΝΥΜΟ και ΑΦΜ του κατόχου φωτοβολταϊκού, όπως και τον λόγο της κατάθεσης (δηλαδή ή ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ /ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΔΙΚΑΣΤ.   Ή ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΤΟΥΣ) στις καταθέσεις που κάνετε. Δεν απαιτείται η αποστολή της απόδειξης κατάθεσης της συνδρομής σας ή προκαταβολής εφ΄ όσον φαίνεται το όνομά σας, καθώς προχωρούμε σε επιβεβαίωση αυτής μέσω των αναλυτικών κινήσεων του λογαριασμού της τράπεζας, τις οποίες λαμβάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • Ο αριθμός των ταμειακά ενήμερων μελών που συμμετέχει με το ανώτατο ποσό των 206 ευρώ είναι απεριόριστος?
  1. Απάντηση: Όχι δεν είναι: Δεδομένου πως το ΔΣ δεν έχει πραγματική εικόνα για τον αριθμό των ενδιαφερομένων που θα συμμετέχει στις νομικές ενέργειες στα Διοικητικά Δικαστήρια και στο εν συνεχεία αίτημα πιλοτικής δίκης στο ΣΤΕ, και καθότι πολλά εγγεγραμμένα μέλη δεν είναι ταμειακά ενήμερα για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, το ποσό των 206 ετέθη για έναν αριθμό μελών έως 500. Για άνω των 500 η τιμή διαμορφώνεται στα 186 ευρώ.   Αν έχουμε όμως πραγματικά στοιχεία για τον αριθμό των ενδιαφερομένων μέσω της κατάθεσης της προκαταβολής από 29/1/18 και  έως μέσα Φεβρουαρίου,  μπορούμε να συζητήσουμε πλέον επί πραγματικών και όχι υποθετικών δεδομένων. Αυτό για το σύνολο των νομικών ενεργειών που αναφέρονται στην ως άνω ενημέρωση μας.
 • Θέλω χρόνο για να αποφασίσω. Γιατί αυτός ο χρονικός περιορισμός?
  1. Απάντηση: Ως σύλλογος δεν μπορούμε να δεσμεύουμε για ικανό χρονικό διάστημα τα χρήματα μελών μας, που έχουν καταθέσει την προκαταβολή και θέλουν να προχωρήσει άμεσα το θέμα τους, και να αναμένουμε όσους πιθανόν θέλουν το χρόνο τους να αποφασίσουν. Το δικηγορικό γραφείο είναι έτοιμο να προχωρήσει και οι όποιες χρονικές καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελός μας.
 • Πως γνωρίζω ότι κατατέθηκαν τα χρήματα που κατέβαλα και περάστηκαν σωστά στο όνομά μου.
 • Απάντηση: Το αρχείο excel (βλ. εδώ)  που βρίσκεται  και  στο site μας www.oikopv.gr  ανανεώνεται τακτικά  και θα δίδεται η ενημέρωση για το ποσό κατάθεσης εκάστου και τα υπόλοιπα συνδρομών σας.. Επειδή η διαδικασία γίνεται στο χέρι (όχι αυτόματα) παρακαλούμε να ελέγχετε μετά από λίγες μέρες,  ότι το ποσό που εμφανίζεται στη μερίδα σας είναι σωστό.
 • Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα αδέλφια κλπ?
  1. Απάντηση: Όχι. Στην ίδια οικογένεια περιλαμβάνονται αυστηρά και μόνο οι σύζυγοι μεταξύ τους ή  γονέας με ένα παιδί,  που συγκατοικεί με τους γονείς εφόσον έχουν ένα δεύτερο και μόνο φ/β. Εξαιρέσεις δεν γίνονται.
  2. Δεν μπορώ να βρω εύκολα τα στοιχεία μου στο excel αρχείο του www.oikopv.gr
  3. Απάντηση: Δεδομένου πως ο σύλλογος δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για μηχανογραφική υποστήριξη, η γραμματέας του συλλόγου καταχωρεί στο χέρι τα δεδομένα που της δίδονται, σε μία βάση δεδομένων σε αρχείο excel που έχει δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος. Για να μπορέσετε να βρείτε πιο εύκολα τα στοιχεία σας, σχετικά με την υπόθεσή σας στα αστικά δικαστήρια, τα υπόλοιπα συνδρομών σας, τις προκαταβολές ή εξοφλήσεις που καταθέτετε για το Διοικητικά Δικαστήρια θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο excel, να πάτε στην αρχή της σελίδας που άνοιξε και να πατήσετε Ctrl και F. Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο και εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε τα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ σας και να πατήσετε «αναζήτηση σε όλα (find all)». Σας βγάζει σε μια σειρά και αριστερά του ΑΦΜ ελέγχετε εάν τα αρχικά του ονοματεπωνύμου ταυτίζονται με τα δικά σας. Εάν ναι είστε εσείς, διαφορετικά πατάτε πάλι στο «αναζήτηση» μέχρι να βρείτε το δικό σας.
 • Η αγωγή μου εκδικάστηκε πρόσφατα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και δεν έχει βγει απόφαση. Μπορώ να συμμετέχω στα διοικητικά δικαστήρια:
  1. Απάντηση: Ναι η μια διαδικασία είναι ανεξάρτητη από την άλλη, μπορείτε να συμμετέχετε στις αγωγές των διοικητικών δικαστηρίων,  μάλιστα το σχετικό σας δικαίωμα παραγράφεται περί το τέλος Μαρτίου του 2019.
 • Θα κληθώ να καταβάλλω κάποια χρήματα για τις εφέσεις κατά των απορριπτικών αποφάσεων των Ειρηνοδικείων.
  1. Απάντηση: Ναι, εφόσον έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση επί της αγωγής στην οποία ενταχθήκατε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών θα καταβάλλετε σε μεταγενέστερο χρόνο εντός του έτους μία πρόσθετη αμοιβή για την έφεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το κόστος της οποίας θα είναι περί τα 15-20 ευρώ ανά άτομο . Ως μια τάξη μεγέθους σας ενημερώνουμε πως μόνο τα δικαστικά κλπ έξοδα ανά δικόγραφο, με σημερινές τιμές, είναι περί τα 600-650 ευρώ ανά δικόγραφο, (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή και ΦΠΑ του δικηγορικού γραφείου). Το ποσό των 15-20 υπολογίστηκε για 600 άτομα, αφορά δικαστικά έξοδα και αμοιβή με ΦΠΑ και αν υπερβεί η συμμετοχή τους 600, τότε το κόστος θα είναι χαμηλότερο.
 • Αν για την αγωγή μου έχει εκδοθεί παραπεμπτική απόφαση θα πληρώσω κάτι εξτρά:
 1. Απάντηση: Ναι αν επί της αγωγής σας στο Ειρηνοδικείο έχει εκδοθεί ή θα  εκδοθεί στο μέλλον (για όσες δικάστηκαν πρόσφατα) παραπεμπτική απόφαση για συζήτηση της  υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο θα καταβάλλετε επίσης ένα πολύ μικρό ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδα συζήτησης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και θα εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά δικόγραφο.

Τέλος για τυχόν άλλες ερωτήσεις μπορείτε να έρχεστε σε επαφή και με τους τοπικούς εκπροσώπους που θα βρείτε εδώ : http://www.oikopv.gr/επικοινωνία/

 

Με εκτίμηση
Το ΔΣ

 

Comments are closed.