Ανακοίνωση για το Νομικό Αγώνα

Κύριοι,
Με την παρούσα σας ενημερώνουμε συνοπτικά και εγγράφως για την εξέλιξη του νομικού αγώνα, από το Νομικό του ΠΑΣΥΦΩΣ Δρ Ηλία Κολλύρη.

Μηνυτήρια αναφορά: Έχει διαβιβασθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Γραμματεία της Βουλής ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, λόγω εμπλοκής πολιτικών προσώπων, προς εξέταση του ζητήματος της άρσης της βουλευτικής ασυλίας ορισμένων εκ των καταμηνυομένων από τον ΠΑΣΥΦΩΣ (πρώην Υπουργό και Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ). Τούτο αποτελεί θετική εξέλιξη καθόσον η διαβίβαση πέραν του τυπικού χαρακτήρος, έχει σε κάθε περίπτωση και ουσιαστικό θετικό πρόσημο. Αναμένουμε εξελίξεις.

Αστικές δίκες (αγωγές): Η πρώτη δίκη επί ασκηθησόμενης αγωγής θα διεξαχθεί στις 19/11/2015. Η ΔΕΗ δεν μας έχει ενημερώσει ότι θα ζητήσει αναβολή. Υπάρχει το ενδεχόμενο βέβαια την ημέρα της δίκης η αντίδικος να ζητήσει αναβολή σε πρωτοείσακτη υπόθεση. Συνεπώς σε κάθε περίπτωση προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι για το δικαστήριο με την παροχή τεχνικής βοήθειας, τόσο από ομάδα εμπειρογνωμόνων ενεργειακών μηχανικών, όσο και από Καθηγητή Αστικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Παρακαλούμε τα μέλη σας και ιδίως όσους αφορά η δίκη να είναι παρόντες για λόγους άσκησης πίεσης. Υπενθυμίζω ότι είναι η πρώτη υπόθεση πανελλαδικά που θα κριθεί το πρώτον η ουσία του NEW DEAL για τα φωτοβολταϊκά στεγών. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία με απόλυτη ευσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης. Απευθυνόμεθα στον Έλληνα Δικαστή. Ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Με εκτίμηση,
Δρ. Ηλίας Κολλύρης

Comments are closed.