Ο ΠΑΣΥΦΩΣ μήνυσε τους υπουργούς και το κράτος! Καταγγέλει τις αξιόποινες πράξεις και παραλήψεις του ΥΠΕΚΑ σε βάρος των πολιτών!

Ο Νόμος 4254/2014 έχει προκαλέσει το μένος σε 42.000 νοικοκυριά με μικρό οικιακό φωτοβολταϊκό λόγω της παραβίασης των συμβάσεων τους με τη ΔΕΗ. Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, και παρά τις διαμαρτυρίες του ΠΑΣΥΦΩΣ στους αρμόδιους και στους βουλευτές, κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ νομοσχέδιο για τη μονομερή παραβίαση των συμβάσεων για τα οικιακά φωτοβολταϊκά (Φ/Β). Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τα κυβερνητικά κόμματα. Με αυτόν τον τρόπο η συγκυβέρνηση εξαπάτησε 42.000 νοικοκυριά (περίπου 170.000 πολίτες) καθώς μόλις πριν από 1-3 έτη, εν μέσω κρίσης, και με παρότρυνση της ίδιας της πολιτείας, απλοί πολίτες έδωσαν τις οικονομίες τους ή πήραν ακόμα και δάνειο, για να τοποθετήσουν στις στέγες τους οικιακά Φ/Β με μόνο αντάλλαγμα τη σύμβαση.

Σήμερα η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς με μειωμένες τιμές για την παραγωγή των οικιακών τους Φ/Β (έως και 40% μείωση!!!), ενώ παράλληλα ανεβάζει τα τιμολόγια της καταναλισκόμενης ενέργειας. Έτσι για πολλούς η απόσβεση πάει για μετά τα 10 έτη με έναν μη δοκιμασμένο εξοπλισμό και άλλοι δεν βγαίνουν να ξεπληρώνουν το δάνειο.

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ διαμαρτυρήθηκε αρχικά με εξώδικα στο ΥΠΕΚΑ, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και στη ΔΕΗ – καθότι πέρα της παραβίασης των συμβάσεων – διαπιστώθηκαν κακός σχεδιασμός αλλά και σκανδαλώδεις στρεβλώσεις και υποστήριξη μεγάλων συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο και μεγάλων ΑΠΕ σε βάρος των πολιτών και του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις (ΦΕΚ Β΄1079/04.06.2009).

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ σε συναντήσεις εξήγησε στους κυβερνητικούς το άδικο, ωστόσο στο δια ταύτα αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία και αδιαλλαξία. Αντίθετα, με πρόσφατη τροπολογία στις 16/12/2014 αυξήθηκαν οι τιμές της κιλοβατώρας σε μεγάλα Φ/Β πάρκα (>1 MW) που ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες!!!

Κατόπιν αυτών, ο ΠΑΣΥΦΩΣ κατάθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η μηνυτήρια αναφορά ανέρχεται σε 150 σελίδες και αναλύει με κάθε λεπτομέρεια και εμπεριστατωμένα τις αξιόποινες πράξεις όλων των υπουργών και υφυπουργών ΥΠΕΚΑ και ιδίως του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μ. Παπαγεωργίου, αλλά και υπηρεσιακών, ιδίως της ΡΑΕ, για ένα ή περισσότερα από τα αδικήματα της απιστίας στην Υπηρεσία (256 ΠΚ), της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ), της απιστίας (390 ΠΚ), της παρακώλυσης της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων (295 ΠΚ) και μάλιστα διακρινόμενης εκ του αποτελέσματος (295 ΠΚ). Ο ΠΑΣΥΦΩΣ διαμηνύει με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν μπορεί κανένας να παγιδεύει και να εμπαίζει χιλιάδες Έλληνες πολίτες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

145514

Comments are closed.