Εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΔΕΗ από 200 ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης

Στις 08/05/2015,  στο Ειρηνοδικείο Αθηνών,  έγινε η Δίκη για Ασφαλιστικά μέτρα 200 μελών του συλλόγου μας, εναντίον της ΔΕΗ. Με τα Ασφαλιστικά μέτρα τα 200 μέλη μας ζητούν να ισχύσουν οι τιμές της σύμβασης που υπέγραψε ο καθένας  με τη ΔΕΗ, μέχρι να εκδικαστούν οι κύριες αγωγές.

Οι συμπολίτες μας αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα (πολύ υψηλά ποσοστά αναπηρίας, σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ανεργία, πολύτεκνοι,  πολύ χαμηλά εισοδήματα, δανειολήπτες). Λόγω του μεγάλου κουρέματος στις τιμές των Οικιακών ΦΒ (μέχρι και 42% μείωση!!!)  με το πρόσφατο Νόμο 4254/2014, τα προβλήματα αυτά οξύνονται ακόμη περισσότερο και προκαλούν ανθρωπιστική κρίση.

Η ΔΕΗ παρουσίασε τη θέση της  για το θέμα αυτό και ανέπτυξε τα επιχειρήματά της. Εν συντομία η θέση της ΔΕΗ είναι ότι εφαρμόζει Νόμο που ψηφίστηκε και άρα καμία ευθύνη δεν φέρει για τις νέες τιμές. Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι  πληρώνει με δικά της κεφάλαια τους ιδιοκτήτες Οικιακών ΦΒ, καθότι αργεί 5-6 μήνες να εισπράξει αυτά τα ποσά από τον ΛΑΓΗΕ. Επίσης ισχυρίστηκε ότι οι τιμές στα ΦΒ εν γένει,  ήταν υψηλές και γι’ αυτό ο ειδικός λογαριασμός παρουσίασε έλλειμμα.

Όλα τα επιχειρήματα της ΔΕΗ αντικρούστηκαν από πλευράς ΠΑΣΥΦΩΣ δια του Δικηγόρου του Συλλόγου  κ Κολλύρη καθώς και από την κατάθεση ως μάρτυρα του Προέδρου του ΔΣ ΠΑΣΥΦΩΣ, κ Νταλάκα Γιώργου.

Η συμμετοχή των μελών μας σε αυτή τη Δίκη ήταν μεγάλη κι έντονη. Από πολύ νωρίς μέλη και φίλοι του ΠΑΣΥΦΩΣ συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και με ήρεμο αλλά αποφασιστικό τρόπο δήλωσαν την αντίθεσή τους στη μεγάλη Αδικία που έγινε με το Νόμο 4254/2014 στα Οικιακά ΦΒ. Μέλη μας εξήγησαν αναλυτικά  σε παριστάμενους Δημοσιογράφους τους  λόγους  για τους οποίους αυτό που έγινε στα Οικιακά ΦΒ με το  Νόμο 4254/2014 τους έχει φέρει σε τόσο άσχημη οικονομική και κοινωνική θέση.

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ  καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (κ Λαφαζάνης)   να προβεί στην πλήρη και άμεση ανάκληση της  αυθαίρετης μείωσης έως και 42% στην εγγυημένη τιμή πώλησης ρεύματος από τα Οικιακά ΦΒ καθώς και την επαναφορά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής,.

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ  συνεχίζει τον αγώνα του για δικαίωση σε Νομικό και Πολιτικό επίπεδο, με στόχο την Πλήρη και Άμεση Αποκατάσταση της Αδικίας στα Οικιακά ΦΒ.

Δείτε περισσότερα :

ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ from AKTIS AV team on Vimeo.

 

Comments are closed.