Ανακοίνωση ΠΑΣΥΦΩΣ για συνάντηση με την Ομάδα Ανεξάρτητων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Την Τρίτη 16/9/2014, μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΥΦΩΣ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών. Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, όντας ενήμεροι για τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονομερούς παραβίασης των συμβάσεών μας (έχουν ήδη καταθέσει σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή), μας διαβεβαίωσαν ότι το σύνολο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, τάσσεται στο πλευρό μας. Πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες των Οικιακών Φωτοβολταϊκών ως Έλληνες Πολίτες έχουν εξαπατηθεί με το χειρότερο τρόπο από την Ελληνική Πολιτεία η οποία θα έπρεπε να τιμά και να σέβεται την υπογραφή της και τις δεσμεύσεις της , όπως οφείλει να κάνει κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπως ορίζει το Ειδικό Πρόγραμμα των Οικιακών Φωτοβολταϊκών, οι σχετικοί νόμοι που έχουν ήδη ψηφιστεί στη Βουλή καθώς και οι αντίστοιχες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκαθάρισαν, δε, ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να βοηθήσουν να επανέλθουν οι συμβάσεις μας στην αρχική τους κατάσταση. Στην κατεύθυνση αυτή θα είναι σε επαφή και συνεννόηση με το σύλλογό μας για όποιες κινήσεις κριθεί απαραίτητο να γίνουν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τις ΑΠΕ, τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, πάντα με τη συμβολή και συμμετοχή και των μικρομεσαίων Ελλήνων πολιτών σε αυτά.

Ευχαριστούμε πολύ τους Βουλευτές κκ Πάρι Μουτσινά, Ιωάννη Κουράκο, Θοδωρή Παραστατίδη καθώς και τους κκ Χασιώτη Νίκο, συνεργάτη του Βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, Γιαννόπουλο Αργύρη, συνεργάτη του Βουλευτή Καπερνάρου Βασίλη που ήταν παρών στη συνάντηση καθώς και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών για το ενδιαφέρον τους και την υποστήριξή τους. Θεωρούμε πολύτιμη τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Κατωτέρω παρατίθεται το ΔΤ που εξέδωσε η Ομάδα Ανεξάρτητων Βουλευτών

Δελτίο Τύπου συνάντησης Ανεξαρτ. Δημοκρ. Βουλευτών με τη Διοίκηση του ΠΑΣΥΦΩΣ [Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης]

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης [ΠΑΣΥΦΩΣ] με επικεφαλή τον πρόεδρο Γιώργο Νταλάκα, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με κύριο θέμα συζήτησης την παραβίαση των συμβάσεων 42.000 νοικοκυριών που ήδη διαθέτουν οικιακά φωτοβολταϊκά. Συμφωνήσαμε ότι υπήρξε παραβίαση των συμβάσεων, που δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου, οι δε τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που δίνονται είναι όχι μόνο παράνομες αλλά και παράλογες. Τασσόμαστε στο πλευρό τους, διότι τα οικιακά φωτοβολταϊκά είναι και πρέπει να γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η περαιτέρω σταδιακή εξάπλωση των ΑΠΕ στην χώρα μας, κάτι που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η οικονομία της χώρας επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Πηγή: http://koinoniaprota.gr/epikairotita/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%84-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf/

Comments are closed.