Σύνοψη Δηλώσεων και Θέσεων Κομμάτων / Βουλευτών

Αγαπητοί φίλοι / φίλες

Ελάχιστες ώρες πριν τις Εκλογές θα θέλαμε να συνοψίσουμε τις δράσεις του ΠΑΣΥΦΩΣ σε Πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να έχουμε όλοι ένα κοινό  πλαίσιο αναφοράς. Ο ΠΑΣΥΦΩΣ από  την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε  ότι η Στρατηγική που θα ακολουθήσει θα είναι τόσο σε Νομικό όσο και σε Πολιτικό επίπεδο, καθότι «Ο Νόμος αλλάζει με Νόμο».

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ ξεκίνησε δράσεις ενημέρωσης όλων των βουλευτών από την ημέρα ίδρυσής του – όταν ο Νόμος 4254 ήταν ακόμα στο στάδιο του Νομοσχεδίου. Επίσης ο ΠΑΣΥΦΩΣ ακολούθησε την αρχή της ουδέτερης στάσης σε όλους τους πολιτικούς και σε όλα τα κόμματα έδωσε την ίδια ενημέρωση και τις ίδιες ευκαιρίες να πουν τις απόψεις τους. Τον τελευταίο μήνα το επιδιώξαμε αυτό στη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και για όσους τυχόν δεν μπόρεσαν να έρθουν στείλαμε αμέσως μετά ένα μικρό ερωτηματολόγιο.

Στην κατεύθυνση της Πολιτικής δράσης παρουσιάζουμε τις θέσεις των Κομμάτων / Βουλευτών   για το θέμα μας,  με σύντομα σχόλια, και   αφήνουμε σε εσάς να κρίνετε ποιο μήνυμα πρέπει να σταλεί την Κυριακή 25/01/2015. Όπως και νάχει το μήνυμα πρέπει να είμαι Ηχηρό καθότι αυτή η Αδικία που έγινε στα ΦΒ Στέγης / Οικιακά, όχι μόνο πρέπει Πλήρως και  Αμεσα  ν΄ αποκατασταθεί  αλλά και η Ελληνική Πολιτεία ποτέ πια δεν πρέπει να αθετήσει τις υπογραφές της και να κοροϊδεύει τους πολίτες της.

ΝΔ

Η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται από τον κ Παπαγεωργίου σε πρόσφατη δημοσίευσή του στον Τύπο. (δείτε εδώ, http://www.oikopv.gr/apantish-ths-nd-sta-erwtimata-mas/)

Ο κ Παπαγεωργίου μιλάει για «Νοικοκύρεμα» στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, θα δει τι μπορεί να κάνει στο 2015 και θα δώσει έως 50% βελτίωση του κουρέματος το 2016. Όμως, στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν και άλλες φωνές που βρίσκονται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του κ Παπαγεωργίου.

Σημείο αναφοράς είναι η τελευταία επιστολή του κ Μίχαλου προς τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό, κ Σαμαρά όπου του  προτείνει να ζητήσει  την άμεση παραίτηση των κκ Παπαγεωργίου – Μανιάτη (δείτε εδώ, http://www.energypress.gr/resource-api/energypress/contentObject/Epistolh-Mihaloy-se-Samara-New-Deal/content?contentDispositionType=attachment )

Εχει επίσης κατατεθεί ερώτηση από κ Μιχελάκη  (δείτε εδώ,  http://www.oikopv.gr/erotish-stin-vouli-gianni-mixelaki/#more-1158), υπάρχουν οι απόψεις και θέσεις του κ Τσαβδαρίδη, κας Μπατσαρά, κας Μάνη ( δείτε εδώ, http://www.oikopv.gr/syntantisi-pasyfos-ypeka-me-vouleutes-22-12-14/#more-1219 ),  κ Μωραιτάκη και της κας Γερογιαννάκη (δείτε εδώ, http://www.oikopv.gr/ekdilosh-pasyfos-stin-athina-18-01-2015/#more-1268)

ΣΥΡΙΖΑ

Οι   επίσημες  θέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τον κ.  Πετράκο Θανάση. Αναφέρουν  ότι  θα επανεξετάσει τις μειώσεις των εγγυημένων τιμών στα μικρά ΦΒ, αναφέροντας χαρακτηριστικά την  «Ιδιαίτερη μέριμνα για τα οικιακά φωτοβολταϊκά και τις μονάδες μέχρι 100 KW ανά ΑΦΜ με στόχο την μηδενική ως ελάχιστη μείωση για αυτά»  (δείτε εδώ, http://www.oikopv.gr/xairetismos-th-petrakou-synantish-pasyfos-athina/)

Ο κ Παππάς Νίκος  δηλώνει ότι έχει γίνει αδικία και πρέπει να αποκατασταθεί (δείτε εδώ, http://www.free-sunday.gr/politics/item/6374-ν-παππάς-διεκδικούμε-την-αυτοδυναμία )

Ο κ. Κουρουπλής  Παναγιώτης  έχει τοποθετηθεί  για το θέμα και θεωρεί ότι έχει  γίνει αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί (δείτε εδώ,  http://www.oikopv.gr/ekdilosh-pasyfos-stin-athina-18-01-2015/#more-1268  )

Ο κ. Τσουκαλάς Δημήτρης  επίσης έχει στείλει Δελτίο Τύπου στον Σύλλογό μας που αναφέρει ότι  πρέπει να γίνει «Πλήρης και Αμεση αποκατάσταση της Αδικίας και απέναντι σε αυτή την απάτη στεκόμαστε  αλληλέγγυοι»

Για το θέμα των ΦΒ Στέγης / Οικιακά έχουν τοποθετηθεί, δέχονται ότι έχει γίνει Αδικία και θα πρέπει ν’ αποκατασταθεί και  οι Υποψ. Βουλευτές /  Κόμματα:

ΠΟΤΑΜΙ: συνάντηση με τον κ Μπάλλα Γιώργο (Υπεύθυνο Ενέργειας, http://www.oikopv.gr/ekdilosh-pasyfos-stin-athina-18-01-2015/#more-1268)

ΛΑΟΣ: συνάντηση με τον κ Καρατζαφέρη Γιώργο (Πρόεδρο Κόμματος) (http://www.oikopv.gr/synantisi-pasifos-karatzaferi-8-10-14/#more-973). Έπειτα συνάντηση με τον κ Αίβαλιώτη Κώστα (Υποψ. Βουλευτή) που  ανέδειξε  και ασχολήθηκε με το θέμα μας σε τηλεοπτική του εκπομπή  καθώς και με ιδέες για το πώς μπορούμε πιο αποτελεσματικά να διεκδικήσουμε το Δίκιο μας (https://www.youtube.com/watch?v=kQ7U5sMEgdE).

ΑΝΕΛ: o κ. Νικολόπουλος Νίκος από την αρχή του ζητήματος μας έκανε εύστοχες επερωτήσεις προς το ΥΠΕΚΑ και δημοσίως αναφέρει το πρόβλημα με δελτία τύπου και σε σχετικό βίντεο (http://www.xristianodimokrates.gr/?section=10718&language=el_GR&itemid1541=10918&detail1541=1, http://www.oikopv.gr/anel-tha-timisoume-tis-yparxouses-symbaseis/)

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: ο κ. Βασίλης Λεβέντης (πρόεδρος του κόμματος) σαφέστατα με δελτίο τύπου αναφέρει πως πρέπει να γίνει πλήρη αποκατάσταση (http://www.oikopv.gr/deltio-typou-enosis-kentroon/)

Ομάδα Ανεξάρτητων Βουλευτών έχουν πραγματοποιήσει επερωτήσεις και έγινε συνάντηση μαζί τους (http://www.oikopv.gr/synantisi-pasyfos-aneksartitoi-vouleutes-16-9-14/#more-899)

Στην πορεία αναζήτησης πολιτικής λύσης είχαμε την τιμή να μας υποστηρίξει θερμά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος. Ο Μητροπολίτης, με πρωτόγνωρη για την Εκκλησία  επιστολή του προς τον τότε Πρωθυπουργό κ Σαμαρά , ανέδειξε την ουσία του θέματος  και απευθύνθηκε με λόγο άμεσο και καθαρό ενάντια σε αυτή την Αδικία . Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον σεβαστό Ιεράρχη για αυτή του τη Στάση ( δείτε εδώ, http://www.oikopv.gr/mitropolitis-alexandroupoleos-gia-oikiaka-fv/#more-997  )

Καλούμε όλους τους φίλους και μέλη μας να στείλουν δυνατό  μήνυμα σε αυτές  τις Εκλογές υπέρ θέσεων και στάσεων που στηρίζουν το Δίκαιο των αιτημάτων μας.

Ο ΠΑΣΥΦΩΣ δεσμεύεται ότι θα είναι παρών και μετά τις εκλογές για να διεκδικήσει:

Την Πλήρη ( Τιμή + Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή) και Αμεση Αποκατάσταση της Αδικίας που έγινε με το Νόμο 4254/2014 στα ΦΒ Στέγης / Οικιακά.

Comments are closed.